dimecres, de desembre 08, 2010

52 PESEBRE A MUNTANYA



Les famílies sortirem dels Barris Nord a les 9 del matí

52 Pessebre a Muntanya

Roc del Migdia de La Valldan

Dia 19 de desembre de 2010

Som a les portes de l’hivern i, per tant hem d’anar pensant en la 52ª edició de la tradicional col·locació del Pessebre de CEL.

Després de moltes discussions entre els organitzadors, enguany hem volgut tornar als orígens i portar el pessebre al cim d’una muntanya, tot i intentant acontentar a tothom i, per tant fent-ho accessible d’una manera o una altra, a la major part de la població assistent.

El lloc triat és el Roc del Migdia, a 1.153 metres d’altitud, cim culminant de la curiosa Serra de La Valldan, a l’Alt Urgell. (coordenades: Long. 1º21’49” Lat. 42º06’20”

El programa oficial d’activitats es regirà, aproximadament, pel següent horari:

08:00 : Sortida de Lleida

09:00 : Trobada per esmorzar al Restaurant Can Valls, a la carretera C-14 Km 124 (a 7 Km de Ponts en direcció a Oliana, el mateix indret de l’any passat).

10:00 : Sortida cap a La Valldan, per seguir la pista de Serra Seca fins el lloc d’aparcament.

11:00 : Inici de la caminada

12:30 : Col·locació del Pessebre al cim del Roc del Migdia, amb unes àmplies vistes sobre el pantà de Rialb, i cantada de nadales a càrrec de la coral polifònica del CEL.

13:00 : Dinar de germanor.

Itinerari llarg:

A les afores d’Oliana prendrem la carretera que puja fins La Valldan (el rètol de la carretera, tot venint de Lleida, ha desaparegut), Poc abans del poble arrenca la pista de la Serra Seca, Després d’un parell de llaçades i alguna rampa formigonada s’arriba a la collada on hem marcat un primer lloc per aparcar; 400 metres més enllà arribem al segon punt d’aparcament, i inici de la caminada.

Prenem el camí que surt a l’esquerra, seguint les marques del GR s’arriba al Passiró, per on podríem pujar des de La Valldan sinó fos per les tanques que barren el pas; seguim pujant ara per senda fins la pista que ve de la Collada del Sàlzer la prenem cap a l’esquerra i, sempre cap a l’esquerra, anirem guanyant alçària fins arribar al collet on s’acaba el camí (atenció amb la canalla, SÓM A FREC DE CINGLE), cap a la dreta el un senderó ens mena fins el cim.

Recorregut: ~ 3 Km.

Desnivell: ~ 325 metres.

Temps aproximat: 1 hora 15 minuts

Alternatives:

Els que vulguin començar a caminar des de La Valldan tenen que comptar amb 2 km i 130 metres de desnivell afegits.